Eindlogo_Wit.png

Jaartrainingen ouders

Wat bieden we?

Na het volgen van de inspiratiedagen kun je kiezen voor verdieping in de jaartraining. Het is ook mogelijk de jaartraining te starten zonder dit voortraject. In deze jaartraining van 6 bijeenkomsten van een dag die verspreid zijn over het jaar, komen verschillende thema’s aan bod:

  • Met aandacht aanwezig zijn in het hier en nu

  • In verbinding met jezelf en de ander

  • Macht en kracht

  • Bezield leven

  • Communicatie en scheppingskracht

  • Werken vanuit intuïtie

 

Iets voor jou?

In de jaartraining werk je met andere ouders met kinderen in de basisschoolleeftijd aan verdieping van je persoonlijke thema. Soms is het fijn als er iemand is die even met je meekijkt. Je ontvangt steun en uitdaging om zelf op onderzoek te gaan naar antwoorden op je vraag. In de groep kunnen ook leerkrachten aanwezig zijn. We ervaren het samenwerken tussen ouders en leerkrachten verrijking en verdieping brengt. Er worden geen oplossingen aangedragen maar je gaat op weg om het antwoord te vinden in jezelf. Je bent bereid je te committeren aan het volgen van alle 6 bijeenkomsten, deel te nemen aan intervisiemomenten, en het maken van huiswerkopdrachten die je toepast in de praktijk.

 

Wat gaan we doen?

Je kinderen hebben het talent om jou te confronteren met jezelf. Ze spiegelen die delen in jezelf waar nog ruimte is voor groei. Durf jij in de spiegel te kijken en deze uitdaging aan te gaan? Dan is deze jaartraining iets voor jou.
Aan de hand van een persoonlijk thema, die we de eerste bijeenkomst samen helder krijgen, ga je aan de slag. Een vraag zou kunnen zijn: hoe bewaar ik mijn rust en energie als kinderen druk zijn? Het vergoten van je inzicht, lekker in je vel zitten, authentiek zijn en daarnaar handelen, het ervaren van meer zingeving, komen aan bod in de jaartraining.

 

Hoe gaan we het doen?

Door middel van speelse en leerzame oefeningen wordt de theorie ,in de praktijk gebracht.
We maken, vanuit onze eigen achtergrond en ervaring, gebruik van allerlei werkvormen zoals lichaamsgericht werk, beeldend werken, energetisch werk, Gestaltwerk, Systemische opstellingen en nog veel meer. Praktijk en theorie wisselen elkaar af en versterken elkaar. Met opdrachten en oefeningen ervaar je hoe je op een creatievere manier kunt omgaan met uitdagingen. Aan het einde van iedere dag wordt je geprikkeld om dat wat je ontdekt hebt in de praktijk te brengen.

 

Wat leer je?

Je leert hoe je zorg kunt dragen voor je eigen voor je eigen groei en ontwikkeling. En hoe je daar zelf invloed op kunt uitoefenen. Je hebt vaak veel meer invloed dan je denkt. Je leert om je eigen koers te varen binnen het systeem waarin je werkt.

Je creativiteitsontwikkeling en bewustzijnsontwikkeling zijn de middelen waarmee gewerkt wordt. Je hoeft niet goed te kunnen schilderen of beeldend te kunnen werken om deel te kunnen nemen aan deze training. Het gaat niet om de prestatie maar om het proces van verandering waarin je besluit een stap te zetten om anders in het leven te gaan staan.

Door wie?

Manon Dekkers en Godelieve Döll

Doelgroep

Voor iedereen die zijn creativiteit wil (her)ontdekken. Pas als je zelf creatief bent kun je ook je kind ondersteunen in zijn creatieve ontwikkeling

 

Globale investering
6 x 1 dag Training

10.00-17.00 uur
6 x 3 uur Intervisie

Met deelnemers uit de jaargroep

6 x 3 uur Praktijk

Individueel voorbereiden en toepassen in de praktijk

Groepsgrootte

Maximaal 8 personen

Deelname op volgorde van inschrijving.

 

Kosten

€ 1050,00 p.p. incl. BTW

Incl. materialen, koffie/thee en soep.
Check voor alle details de voorwaarden.

 

Heb je geen eerdere workshops gevolgd? Dan nodigen we je uit voor een intakegesprek. De kosten hiervoor zijn € 65,00 excl. BTW.
 

Locatie

Tuinatelier in Rijen

Onthoud de datum van uw keuze!

Agenda