Eindlogo_Wit.png

Inspiratiedagen ouders

Wat bieden we?

Drie eendaagse workshops waarin verschillende thema’s aan bod komen. Je werkt samen met andere ouders aan de gekozen workshop. Je kunt kiezen uit de volgende thema’s: hoe hou jij je gezond, spelen en lummelen, de kracht van de verbeelding.

 

Wat gaan we doen?

Aan de hand van jouw persoonlijke vraag in relatie met je kind(eren), werk je aan jezelf.

Alle drie de thema’s dragen bij aan hernieuwde energie en inspiratie. Ieder thema brengt een persoonlijk proces op gang. Daardoor krijg je handvatten om met meer flow en bezieling je leven te leiden.

 

Relatie ouders en onderwijs
Niet alleen het onderwijs heeft als taak om de creativiteit van kinderen te stimuleren en te ontwikkelen. Ook als ouder kun je een belangrijke bijdrage leveren aan het koesteren van de van nature aanwezige creativiteit van je kind. Wil je leren hoe je dat kunt doen dan is het van belang om je eigen creërende (on)vermogens te leren kennen. Terug naar je eigen natuur, naar de van nature aanwezige bronnen in jezelf zoals nieuwsgierig zijn, vermogen tot onderzoek, verwondering, speelsheid en verbeeldingskracht. Dat is wat de inspiratiedagen je bieden.

 

Wat leer je?

In de inspiratiedagen leer je om gezond(er) en trouw aan je innerlijke waarden in je leven te staan. Je leert de angst om het fout te doen los te laten. We werken aan de hand van ervaringsgericht lichaamswerk (o.a. mindfulness), creatieve opdrachten en vragen zoals:

·    Wat heb jij nodig en wat heeft je kind nodig om tot leren te komen?

·    Hoe kun je als volwassene zorgen voor je eigen optimale omstandigheden om te blijven groeien?

·    Waar krijg je energie van en waar loop je op leeg? Hoe vul je jouw energie weer aan?

 

Modules

De modules zijn los van elkaar te volgen en een laagdrempelige manier om kennis te maken met de thema’s die in de jaartraining verdere verdieping krijgen.

Kies hier uw thema: